Хуманитарне и друге активности

    

Почетна страна 

О нама

Предавачи

Наставни план

Конкурс

Студентски одсек 

Новости

Фото галерија

Конт@кт

 

 

 

Академија фудбала као један од својих приоритетних циљева има и организацију хуманитарног рада, пружања директне помоћи угроженима као и све врсте подршке групама и појединцима.

 

У протеклом периоду Академија је узимала учешће у неколико хуманитарних акција а у склопу својим могућности одазивала се апелима за финансијску помоћ. 

 

Осим непосредне помоћи задатак наставника и сарадника је да личним учешћем у овим акцијама дају позитиван пример студентима Академије и што више их укључе у ове акције.

 

 
Стипендирање

Од свог оснивања, Академија је током сваке школске године омогућавала стипендије (бесплатно студирање) одређеном броју студената. 

Наша жеља је била да се младим људима који имају жељу и вољу да се едукују а немају материјалних могућности за то изађе у сусрет и пружи шанса да своје жеље остваре.

 

 
Хуманитарне акције и турнири

У више наврата професори и студенти Академије у сарадњи са другим хуманитарним организацијама узимали су учешће у разним хуманитарним акцијама и турнирима који су омогућили прикупљање помоћи разним установама и појединцима.

 
Подршка хуманим акцијама

У склопу наше веб презентције на више места могу се пронаћи линкови ка различитим хуманитарним организацијама и актуелним акцијама где се могу добити информације о лицима или групама којима је помоћ хитно потребна.

 

  

Humanitarni turnir za pomoć Marijani Glavonjic
Organizatori: Visoka skola strukovnih studija ''Akademija fudbala'' Beograd i Sportski klub Leon.

 

Pomoc je namenjena Marijani Glavonjic (22. god),koja boluje od ciroze jetre i kojoj je potrebna hitna transplantacija jetre u klinici u Italiji.

 

http://www.facebook.com/topic.php?uid=124069297626725&topic=187#!/group.php?gid=124069297626725
  

Detalji o turniru:
  
Mesto odrzavanja: Balon ''Leon'', Cerak, Beograd.
Trajanje: 14. i 15. avgust takmicenje po grupama, 22. avgust zavrsna faza, eliminacije, 1/8 1/4 1/2 i finale.
  
Ukupno ekipa: 32. podeljene u 8. grupa sa po 4. ekipe. dve najbolje plasirane idu dalje u 1/8 finala.
  

Ekipa se sastoji od 10. igraca, a igra se 5+1+4 izmene.
Trajanje utakmica je 2x10 minuta (po grupama), u fazi eliminacija 2x15 minuta, dok se polufinale, finale i utakmica za trece mesto igraju 2x20 minuta.

  
Kotizacija je 5.000 dinara po ekipi + 1.000 dinara za odrzavanje balona i ostale troskove (struja, voda, radnici)
  
Kotizacija se uplacuje na žiro racun namenjen za pomoc Marijani dok se 1.000 dinara daje na licu mesta.
  
Uplatnica na iznos 5.000. dinara je ujedno i prijava sa kojom ekipa stice pravo ucesća na turniru.
  
Obezbedjene su sudije, kao i medijska propracenost. Kontakt telefon: 064 94 36 149 (Marko)

  

 

   

 

У данима непосредно након завршетка турнира, чини нам велико задовољство и испуњава нас поносом чињеница да се апелу одазвао велики број људи добре воље и да је целокупна акција успешно приведена крају.

 

Користимо ову прилику да се захвалимо свима који су пружили несебичну помоћ у организацији турнира, студентима и професорима Академије, спортском клубу "Леон" са Церака, генералном менаџеру Академије професору Стефану Илићу и нашем колеги Марку Марјановићу, свакако најзаслужнијем за организацију и успех ове хуманитарне акције.

 

Учешће на турниру узело је двадесет екипа, уз посету изнад свих очекивања, утакмице је у просеку пратило између 300-400 гледалаца. Поред осталих турнир је пратило и више новинских и телевизијских кућа.

 

Победник турнира је екипа Клуба малог фудбала "Ушће 21. блок", друго место заузела је екипа Ветерана Партизана "Сласт" док су треће место поделиле екипе Академије фудбала Београд и Диско-Х.

 

Захвалнице учесницима турнира поделили су играчи Партизана, Саша Илић, Ивица Илиев и Миљан Смиљанић док је победнички пехар уручила Маријана Главоњић лично.

 

Као мали гест пажње и жеље за брз опоравак студенти Академије поклонили су Маријани дрес Академије са потписима и порукама подршке.

 

Према незваничним информацијама и Министарство здравља ће се укључити и обезбедити део неопходних средстава. 

 

ФОТО 

 

   

 

''Играјмо за Љубу, да Љуба заигра са нама''

Академија фудбала Београд узела је учешће у још једној хуманитарној акцији. Теренска јединица Црвеног крста општине Палилула на челу са Срђаном Јакшићем (студентом друге године Академије) организовала је хуманитарни фудбалски турнир ''Играјмо за Љубу, да Љуба заигра са нама''.

Љубомир Јездић је дечак коме је потребна хитна трансплантација матичних ћелија. Као и до сада, студенти Академије фудбала одлучили су да помогну. То је већ традиција и нешто по чему је наша Академија препознатљива.

У финалном мечу Академија је после бољег извођења пенала резултатом 3:0 (6:6) победила екипу "Нови Београд" и у конкуренцији 14. екипа освојила ПРВО МЕСТО.

 

ФОТО 

    

 

Акција прикупљања помоћи за децу без родитељског старања

 

Висока школа струковних студија Академија фудбала Београд је у току децембра месеца 2012. године организовала хуманитарну акцију која је за циљ имала прикупљање гардеробе, играчака, школског прибора деци без родитељског старања.


Акција прикупљања организована је у више наврата и успешно изведена. Акцији су се, између осталих, прикључили и неки од наших познатих фудбалера - колега, студената Академије фудбала, као што су: Бранислав Даниловић (БСК Борча), Милан Пршо (ФК Рад), Филип Кнежевић (Партизан) и др.


Након завршене акције, прикупљену помоћ преузео је свештеник Иван Цветковић, из Саборне цркве из Крушевца, који је био гост наше академије и који је у разговoру са генералним директором проф. др. Стефаном Илићем договорио даљу сарадњу на хуманитарном плану.

 

ФОТО

  

 

'' Играјмо за Немању''

 

Висока школа струковних студија Академија фудбала Београд организовала је хуманитарни турнир у малом фудбалу под називом ''Играјмо за Немању''. Немања Ћурић (27 година) из Нове Гајдобре је после тешке саобраћајне несреће oстао у колицима. Немања је до кобне саобраћајне несреће био ЈЕДАН ОД најталентованијих омладинаца у Србији што су препознали у омладинској школи Партизана у који прелази из Чукаричког. 

 

Саобраћајна несрећа га је спречила да настави каријеру, али није угасила његову жељу да поново стане на ноге, за шта су шансе велике ако се скупи 10.000 еура. Студенти, професори, као и сви запослени на Академији фудбала су као и доста пута до сада одлучили да реагују, овај пут спојивши хуманитарни рад и рекреативни спорт у једну целину.

Организован је турнир на ком је учествовало 20. екипа које су котизацију за учешће уплаћивали на  Немањин жиро рачун. Турнир је успешно окончан Немањиним завршним ударцем, на исти НАЧИН на који је отворен.

Немања ће отпутовати у Беч 14. априла, јер је новац, потребан за операцију, прикупљен. Велика је част и задовољство што смо овом скромном акцијом успели да колико толико помогнемо.


Немањи желимо срећан пут и брз опоравак.

 

 

   

          

   Срце за Тијану !

Покажите да имате срца, помозите да Тијана добије ново срце !

Потребно је да се одрекнете једне или две кафе које би попили са друштвом у неком кафићу, пар кутија цигарета, једног одласка у кладионицу, термина у балону за фудбал, пар разговора на вашем мобилном телефону или да новац који би потрошили на нека Ваша краћа дневна задовољства сачувате и поклоните да би се један мали живот наставио.

Изаберите начин на који ћете то урадити, али ако се већ налазите у близини Славије, свратите у Делиградску улицу број 27 (Стари ДИФ), и прикључите се нашој акцији прикупљања новчане помоћи за Тијану Огњановић.

Новчани прилози се могу оставити почев од СУТРА, 04.04.2013. године у просторијама Академије фудбала на другом спрату. 

Хвала!

http://www.tijanaognjanovic.com/

    

     

Адресар домова за децу без родитељског старања

 

 

 

 

Почетна | О нама | Предавачи | Наставни план | Конкурс | Студентски одсек | Новости 


copyright ©2004  Akademija fudbala Beograd, Deligradska 27/III

design by kvik@rt studio